Marketing Intelligence

5. Marketing Intelligence

Krijg meer inzicht in de juiste klantgegevens

Tegenwoordig heeft u dankzij meerdere bigdatatools heel veel verschillende klantgegevens tot uw beschikking. Maar hoe gaat u om met deze klantgegevens en hoe maakt u het bruikbaar voor uw organisatie? Dankzij marketing intelligence krijgt u een beter inzicht in de juiste klantgegevens.

Marketing intelligence voor uw merk

Marketing intelligence wordt ook wel omschreven als een gestructureerd en continu proces van gegevens die worden omgezet in informatie die bruikbaar zijn voor verschillende doeleinden. Binnen marketing intelligence gaat het veel verder dan alleen kennis en informatievoorziening, het gaat namelijk om een intelligence proces afgestemd op uw organisatie. Hierbij wordt de synergie tussen interne en externe informatiebronnen geoptimaliseerd voor verder gebruik van de (klant)gegevens. Data wordt automatisch voor u ingelezen en doorgezet mits dat uw voorkeur heeft en zo is ingesteld.

Binnen marketing intelligence wordt er gekeken naar de transformatie van de gegevens naar juiste informatie. Vervolgens wordt deze informatie vertaald naar intelligence, waarop een bepaald advies of richtlijn wordt ingezet zodat er mogelijke acties uit voortvloeien. Uiteindelijk vindt er binnen marketing intelligence ook nog een evaluatie plaats van de impact van de actie, om zo de effectiviteit van het proces te achterhalen en te verbeteren waar nodig. Het is dus een continu proces om uw organisatie en klanten het beste te voorzien van de juiste informatie.

Een goed voorbeeld zou kunnen zijn wanneer u klantgegevens verzamelt online. Deze kunnen worden vertaald naar klantbehoeftes en productbehoeftes. Op basis van deze ontwikkelde intelligence kan er bijvoorbeeld een e-mail verstuurd worden naar deze unieke klant, afgestemd op zijn behoeftes. Door vervolgens deze gegevens van de e-mail te verzamelen, kan er geëvalueerd en verbeterd worden. Dit is enkel maar één klein onderdeel van wat er mogelijk is binnen marketing intelligence.

Ben u benieuwd naar de verdere mogelijkheden?

ContactVraag informatie aan